torstai 16. maaliskuuta 2017

I love YTHS

Tällä viikolla olen huollattanut itseäni. Koeajoin ylioppilaiden terveydenhoitosäätiön palveluita sekä yleisen terveydenhuollon että hammashuollon puolelta.

Kaikki alkoi siitä, että kolme viikkoa kestänyt tukehtumiskuolemaa muistuttava yskä alkoi jo pikkuisen rasittaa sekä itseäni että ympärilläni pyöriviä ihmisiä. Mikäs sen mukavampaa kuin kuunnella yöllä/puhelimessa/elokuvissa/ruokapöydässä/luennolla hakkaavaa yskimistä ja väistellä pisaratartuntaa. Koska olen keski-ikäinen ja kolme kertaa synnyttänyt nainen, yskän puuskat hidastivat myös liikkumistani. Jouduin 100 metrin välein pysähtymään ja ristimään jalkani (syystä, jonka muutkin usemman kerran synnyttäneet naiset varmasti ymmärtävät (se on se sama syy, miksi en hypi trampoliinilla.)) Työnjohtaja sanoi, että tämän tetraalisen eleen vuoksi ohikulkijat luulevat, että minulla on ebola, ja kieltäytyi liikkumasta kanssani julkisilla paikoilla Koin parhaaksi hakeutua hoitoon. Minulla on vahva aiempi kokemus siitä, että yskä lähtee yskimällä (siitä nuha-jutusta en ihan ole saanut autenttista todistusaineistoa), mutta taivuin ja menin. Ja hyvä niin. Diagnoosia tuli jos jonkinlaista ja apteekki verotti 80€ kuukaden ruokakassasta. Mutta siis YTHS. Loistava! Aamulla soitin terveydenhoitajalle. Sain saman tien poukata sinne sisään, otettiin verikoetta jos jonkinmoista ja lääkäriaika sisätautien erikoislääkärille kahden tunnin päähän. Mitä palvelua!

Tästä kokemuksesta intaantuneena tilasin saman tien ajan myös hammaslääkärille. Ja kyllä: aika löytyi seuraavalle aamulle. Kerroin puhelimeen vastanneelle hoitajalle, että en ole käynyt hammaslääkärissä kymmeneen vuoteen, suuni on varmasti täynnä reikiä ja mua vähän pelottaa. Hän sanoi hammaslääkärin olevan helläkätinen. Ja oli oikeassa. Lääkäri oli suloinen nuorimies. Hän saatteli minut tuoliin lähes kädestä pitäen ja sanoi heti ensi vilkaisulla, ettei tilanne ole katastrofaalinen. Yksi pieni reikä ja vähän hammaskiveä. Hurrasimme yhdessä. Hammaslääkäri kysyi olenko valmis toimenpiteeseen saman tien. Kerroin olevani henkisesti siihen varautunut. Pora kävi, lääkärin vatsa murisi korvani vieressä ja hän puhui hammashoitajalle jotain hammaslääkärikeskuksen pakastimessa olevasta lihastaa. Hoitaja sanoi huomanneensa ja himoinneensa hänen lihaansa jo pidempään. Kolme sormea suussa oli vaikea nauraa, mutta tein sen silti. Lopuksi hoitaja kysyi, haluanko tarran, koska olin niin reipas. Valitsin kuvista mäyräkoiran, jolla oli hellehattu.

Ja mitä tämä hupi maksoi? Yksityisen lääkäriaseman sisätautien erikoislääkärin vastaanotto 24€ ja yksityinen hammasläkäri paikkauksineen 26€. Halpaa kuin saippua! Olen enemmän kuin tyytyväinen.

YTHS - Käytän itse ja suosittelen!

A

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti