torstai 2. helmikuuta 2017

Muistatko matematiikan?

Meillä oli matematiikan kokeet. Siis sellaiset, joissa saa olla mukana lyijykynä, kumi ja viivoitin ja missä on laskuja. Edellisestä matematiikan kokeestani on melko tarkkaan 20 vuotta. Silloin tein matematiikan ylioppilaskoetta Kurikan lukiossa poikien pukuhuoneessa 40 asteen kuumeessa. Minulla oli oma valvoja ja kävin välillä pötköttelemässä penkille pedatulla sängyntapaisella. Kirjoitin aineesta A:n. En nähnyt tarvetta korottaa. Parempi on kertoa tarinaa, jossa kuume todennäköisesti pilasi varman eximian. ;)

Tässä tällä hetkellä ajankohtaisemmassa kokeessa tarkoituksena on kartoittaa luokkien 1-6 matematiikan käsitteiden ja perusssisältöjen hallinta ja läpipääsyyn vaaditaan pisteitä vähintään 80/90. Siis ne asiat, mitä olen tässä viimeiset 10 vuotta opettanut muiden lapsille. Jumankauta mitkä paineet. Millä naamalla kehtaan sanoa opettaneeni näitä juttuja lapsille, jos en nyt hallitse niitä itse?!

Saimme opettajalta harjoittelua varten kokeeseen valmistavan 50 sivuisen monistepaketin, jota Pumpasen kanssa laskimme silmät sirrillään keittiön pöydän ääressä. Monistepaketti oli sen verran vanha, että korot ja hinnanmuutokset laskettiin vielä markkoina, mutta sehän vain lisäsi nostalgista ja lämmintä tunnelmaa. Kerto, jako, prosentti, murtoluvut, mittayksiköt, yhtälöt, geometria... Valmistauduimme huolella. Voin puhtaalla sydämellä sanoa etten ole yhteenkään matematiikan kokeeseen koskaan valmistautunut näin suurella intesiteetillä. Migreeniä puski yhtenä sun toisena iltana. Luonnollisesti ostimme Poppasen ja Pumpasen kanssa koetta varten kirjakaupasta myös uudet kynät ja viivottimet (ja kivoja tarroja, joissa eläimet ajalevat erilaisilla kulkuneuvoilla ja joilla on kiva koristella luentolehtiöiden kansia).n

Juuri koetta ennen Murkku laittoi kotoa tsemppiviestiä ja kuvan omasta englannin 10- sanakokeestaan. Tätä en nyt parane mokata! Tässähän alkaa olla vaakalaudalla kunnia sekä äitinä että opettajana. :D Kokeessa laskin niin varman päälle kun pystyin. Tarkistellessani viivojen avulla, että kolme kertaa kahdeksan on todellakin 24, ajattelin, että nyt alkaa olla se aika, ettei tämä tästä enää hiomalla parane. Poppanen keitti nukkekodissaan koko porukalle tenttikahvit ja leipoi laskiaispullat. Tuloksia odotellaan siis kermavaahdot rinnuksilla.

Tällä viikolla koin myös ensimmäistä kertaa Kokkolan lenkkeilijän näkökulmasta. Lähdimme Poppasen ja Pumpasen kanssa merenrantaan. Pumpanen, joka treenaa puolimaratoonille, juoksi edestakaisin kuin aropupu minun ja Poppasen kävellessä perässä. Oli kaunista. 45 minuttin lenkistämme on todisteena 85 valokuvaa erilaisilla poseilla. Sinä ehti hiki kuivua monistellen.

Kotiin tullessamme kävimme Pumpasen kanssa katsomassa taloyhtiön saunavuorot. Saunapäivä on perjantai tai 7,50e laaki. Emme kokeneet olevamme niin paljon saunan tarpeessa. Varaston käytävillä kohtasimme samasssa taloyhtiössä asuvan reilusti yli 80-vuotiaan mummon. Hän kysyi, millä asioilla liikumme. Sanoimme katselevamme saunavuoroja. Ahaa, olette siis muuttaneet siihen Mirjamin vanhaan asuntoon. Joko talossa on todella pieni muuttoliikenne tai mummolla on hyvät verkostot. Ja kiikarit. Seitsemän kerroksen hissimatkan aikana saimme kuulla, missä hän on ennen asunut ja että hän vie kolmoskerroksen Maikille lehden aina laatikkoon kun on sen itse lukenut. Ja että Mirjamin (joka entisen miehensä kautta kuulunut mummon kanssa samaan sukuun) asunnossa oli Mirjamin mielestä haissut vähän kummalta, mutta ettei hän ollut oikein tyytyväinen uuteen asuntoonsakaan ja että mummo oli lähdössä ensi viikoksi reissuun ja että hän harrasti keilaamista. Lopuksi hän toivotti meidät tervetulleiksi ja sanoi: "Tämä on hyvä paikka asua. Tässä on alko ja apteekki lähellä." Olimme myydyt.

Huomenna kotiin. ♡

Ps. Intagram heitti minut ulos ja ilmoitti, että Opiskelijalipun pääkäyttäjä on vaihtanut salasanaa ja poistanut minun oikeuteni päivittää tiliä. Tietääkseni olin tilin ainoa käyttäjä, joten yritän kohdella itseäni nyt hyvin, josko sitten suostuisin nuo oikeudet itselleni palauttamaan. Toistaiseksi siis hiljaiseloa sillä rintamalla.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti